Meshlomezhis Prasidejo

Ričardas Savukynas: Drąsius Kedys – mitologinė legenda

Posted in Ka Turime Zinoti by meshlomezhis on October 9, 2009

ricardas savukynasPuiki, archetipais paremta “Drasiaus Kedzio efekto” visuomenei analize – “Drasius Kedys – mitologine legenda“. Straipsnio autorius Ricardas Savukynas, jis paskelbtas vz.lt svetaineje. Keletas labiausiai istrigusiu citatu:

“Policija skundžiasi, kad per kelias dienas tesusilaukė vos trijų skambučių iš žmonių – visuomenė nepadeda. Ryškus kontrastas su Romo Zamolskio istorija, kai policija buvo taip užversta pranešimais, kad net užsimindavo, kad neskambinti jiems, nesant gilių įtarimų, nes nespėdavo visko sutikrinti.”

“Toks jausmas, kad legendai pasipriešinti bebandantys tiesiog desperatiškai ieško išeičių”

“Versijų vis daugėja, o politikai akivaizdžiai dar nesuvokia, kad procesas tapo nekontroliuojamu. Visuomenės pasąmonė prasiveržė į paviršių. Ką bešnekėtų žiniasklaida – …”

“Nei neverta matyt sakyti, kas šioje legendoje yra archetipinis šimtagalvis Slibinas – tai mūsų teisėsauga, monstras, valdytojas, tas, kuris valdo ir maitinasi nekaltomis aukomis”

“Pažiūrėkim į pagarsėjusią Drąsio Kedžio nutrauką, kur jis glaudžia prie savęs dukrelę – ar neprimena tokių ideologinių stilizavimų, kurie taip išpopuliarėjo paminkluose? Net sovietinis kareivis – vaikų gynėjas neretai būdavo vaizduojamas būtent taip – su prisiglaudusiu, ginamu vaiku. Drąsius Kedys – tikra legenda jau dabar. Neatsimenu kito tokio ryškaus archetipų prasiveržimo Lietuvoje per paskutinius keletą dešimtmečių.”

“Fatališkas prezidentės Dalios Grybauskaitės patarimas generaliniam prokurorui Algimantui Valantinui tylėti. Nors būtent ji dar neseniai buvo kandidate į herojaus vietą, ji dabar tampa slibino parankiniu – vietoj to, kad imti kardą ir kapoti galvas, ji slepia. O paslaptis – pati geriausia terpė legendoms. Ar pastebėjote, kiek staiga pasigirdo balsų dėl jos atsakomybės ir to, kad jai reikia atsistatydinti?”

Aciu

One Response

Subscribe to comments with RSS.

  1. Ted said, on October 10, 2009 at 8:29 pm

    Sveikas. Vietoj tu siulymu tersti privaciu imoniu konteinerius, siulyciau nusiramini pirmiausia paciam destant mintis ir jas nukreipti ta linke kaip pats siulai – viesumui.

    Reikia nesipiktinti, kad yra slepiama, o imtis veiksmu. Prateskime tai ka ir dare Kedis pries tuos ivykius. Dekite video i youtube, iskaitant ir tuos, kurie ziniasklaidoje dar nededami. Zmoniu susitnkimai, pareigunu pasisakymai. Butinai su ANGLISKAIS titrais. Tikslas – atkkreipti demesi, bet ne bandyti ieskoti tiesos. TIK VIESUMAS.


Leave a comment